Výstavba priemyselného parku v Medzilaborciach pokračuje podľa plánu

01.07.2008 Medzilaborce

Medzilaborce 1. júla (TASR) - Práce na výstavbe priemyselného parku v Medzilaborciach pokračujú podľa stanoveného harmonogramu.
\"V stredu na mimoriadnom mestskom zastupiteľstve by sme mali schváliť novú urbanistickú štúdiu, súvisiacu s infraštruktúrou a dopravným prepojením zóny, v ktorej sa bude park nachádzať, \" uviedol dnes pre TASR primátor Medzilaboriec Ladislav Demko. Dodal, že vypracovanie týchto zámerov a urbanistickej štúdie je súčasťou žiadosti, ktorú samospráva predloží na ministerstvo hospodárstva v súvislosti so schválením priemyselnej zóny. Podľa primátora žiadosť o štátny stimul predloží aj investor - česká strojárska firma HOPAX, s. r. o. , ktorá chce v meste investovať zhruba 400 miliónov Sk (13,24 milióna eur). V novej prevádzke by tak mala v prvej etape vytvoriť 200 pracovných miest.
Demko poznamenal, že jednou z priorít medzilaboreckej samosprávy je zvýšenie zamestnanosti v meste so 6700 obyvateľmi, preto sa snažia o získanie spomínaného investora a prípravu všetkých podkladov tak, aby boli úspešní.
Nová prevádzka so strojárskou výrobou po schvaľovacích procesoch a kladnom stanovisku vznikne na zelenej lúke s plochou 5 hektárov. Výrobná hala sa bude rozprestierať v lokalite oproti bývalej firme Vihorlat v smere na miestnu časť Borov. Poslanci tamojšieho mestského zastupiteľstva odsúhlasili pozemok pre českého investora za symbolickú jednu českú korunu (1,266 Sk). V neskoršom období by mala firma zamestnávať až 300 pracovníkov.
(1 EUR = 30,214 SKK, 1 CZK = 1,266 SKK)
 

Vyberte región